За спорт у 2019. години планирано 1.300.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

За спорт у 2019. години планирано 1.300.000 КМ


У Градској управи Бијељина одржана је јавна расправа о Нацрту ребаланса буџета за ову годину и Нацрту буџета Града за 2019. годину, а начелник Одјељења за финансије Славко Башић рекао је новинарима да је за око 200 удружења грађана планиран једнак износ новца, као и у 2018. години.
 
,,Само за спорт биће издвојено 1.300.000 КМ јер у Бијељини постоји више од 100 спортских клубова. Завршићемо 2018. годину што се тиче исплата и све ћемо уредно сервисирати, а у Нацрту за 2019. годину за ова удружења је планиран исти износ'', навео је Башић.
 
Тренер у Одбојкашком клубу ,,Радник'' Владимир Милићевић истакао је да је Град годинама издвајао за одбојку 6,8 одсто средстава из буџета, али да је прошле године дошло до промјене којом не могу да буду задовољни.
 
,,Захвални смо Граду за сву помоћ јер без њега не бисмо могли да постојимо као клуб, али морам да скренем пажњу да смо прошле године умјесто 47.000 КМ добили 31.000 КМ и тим средствима не можемо да платимо ни половину наших трошкова. Апелујем да буџет за наш клуб буде враћен бар на некадашњи износ јер ми то заслужујемо ако погледате наше успјехе током ове и претходних година'', нагласио је Милићевић.
 
Мирослав Мићић из Женског одбојкашког клуба ,,Радник'' додао је да овај клуб до 15. јануара мора да уплати котизацију за учествовање на такмичењима, за шта тренутно немају новац.
 
,,Ми смо већ 14 сезона премијерлигаши, па не могу да се помирим са чињеницом да се и даље на женску одбојку и уопште на жене у спорту гледа као на инфериорније. Неки фудбалски клубови добијају и до осам пута више новца од одбојкаша, а посебна прича је што смо принуђени да новац који добијемо од Града поново враћамо Граду тако што му плаћамо закупнину Соколског дома за тренинге'', рекао је Мићић током јавне расправе.
 
Смиља Митровић из Удружења породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице затражила је повећање буџета Удружења за 2.000 КМ.
 
,,Уопште нисмо задовољни ситуацијом јер наши нестали нису пронађени. Међутим, да бисмо утицали на надлежне, лобирали, ми морамо да имамо новац за одласке на састанке, превоз и слично. Од Града добијамо 4.500 КМ годишње. Три и по хиљаде потрошимо на обавезе Удружења, а остане нам 1.000 КМ са којима не можемо ништа конкретно да учинимо. Зато бих замолила да се размотри повећање нашег буџета бар за 2.000 КМ'', навела је Митровићева.
 
А.Љ.