Лопаре - Асфалтирано десет километара путева у овој години за модернији живот на Мајевици :: Semberija INFO ::

 

Лопаре - Асфалтирано десет километара путева у овој години за модернији живот на Мајевици


На подручју општине Лопаре у овој години асфалтирано је 10 километара путева, за шта је из општинског буџета издвојено 400.000 КМ, изјавио је начелник ове локалне заједнице Радо Савић.

Он је навео да је тим средствима асфалтирано осам километара локалних путева и два километра регионалног пута, као и да су преостала средства за те потребе обезбиједили суфинансијери.
Савић је рекао да су асфалтирани путеви у мјесним заједницама Пукиш, Бобетино Брдо, Смиљевац, Тобут, Пирковци, Вукосавци и Милино Село.



Он је најавио да ће сљедеће године бити асфалтирана три километра локалних путева, што је већ уговорено, а ријеч је о путевима у Подгори, Прибоју, Милином Селу, Јабланици и Пиперима.
Он је напоменуо да локална путна мрежа на територији Лопара износи 500 километара, од чега је до сада асфалтирано око 250 километара.
Према његовим ријечима, у току ове године уређене су фасаде на пет стамбених зграда, а планирано је да у 2019. буде изграђено 50 паркинг-мјеста.
Он је истакао да је у овој години реализован један од значајних пројеката - водоснабдијевање, за шта је из локалног буџета издвојено 100.000 КМ, додајући да ће то бити приоритет и у наредној години.
"Обезбијеђене су три бушотине које допуњавају лопарски водовод, а у плану нам је да завршимо још три у Лопарама, као и да ријешимо питање водоснабдијевања у Прибоју и Корају. Овај пројекат смо успјели да обезбиједимо уз помоћ фирме нашег Мајевичанина из дијаспоре и до љета сљедеће године биће завршене и ове планиране бушотине", рекао је Савић.
Он је додао да су у току ове године обезбијеђена и средства за таложник отпадних вода у износу од 40.000 КМ.
Од значајних пројеката Савић је издвојио и почетак изградње новог објекта у кругу Дома здравља, вриједног 350.000 КМ, у којем ће бити Центар за базичну рехабилитацију и Центар за ментално здравље.
"Набавили смо ново ватрогасно возило вриједно 260.000 КМ и санитетско возило. Реновиране су зграде општине, школе, вртића, те реконструисана јавна расвјета", истакао је Савић.

​Извор: Општина Лопаре