ИНФО ДАН О АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ: ПРИЛИКА ЗА ПОЧЕТНИКЕ У ПОСЛУ :: Semberija INFO ::

 

ИНФО ДАН О АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ: ПРИЛИКА ЗА ПОЧЕТНИКЕ У ПОСЛУ


Развојна агенција Републике Српске  организовала је у Центру за културу ,,Семберија“ Инфо дан  на ком су представљени детаљи јавног позива за учешће у Акцелератор програму. Програм представља подршку иновативним почетницима у послу који су засновани на иновацији, знању и новим технологијама са потенцијалом раста који желе да што прије пронађу тржиште за своје производе или услуге.
 
Акцелератор програм се проводи у складу са Програмом рада са финансијским планом Агенције за 2020. годину, а организује у сарадњи са  Агенцијом за развој малих и средњих предузећа  града Бијељине, Агенцијом за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик и Општином Угљевик. 
 
- Бијељина и Угљевик су показали заинтересованост и покренут је програм Акцелератор  за подручје ове двије локалне самоуправе. Јавни позив је објављен 14. јуна, а биће отворен до 10. јула, рекао је Марко Какућа из Развојне агенције Републике Српске.

 
Према његовим ријечима, програм Акцелератор је намијењен свим потенцијалним почетницима у бизнису, било да су то особе које имају пословну идеју, било да су регистровани  пословни субјекти који своју пословну дјелатност обављају до 18 мјесеци.
 
-Кроз програм Акцелератор добијају сет различитих сервиса и услуга, то се прије свега односи на интензиван програм обуке који је бесплатан, а током ког учесници добијају знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, административну и техничку подршку, те могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима и међународно повезивање, указује Какућа.
 
Директорка Агенције за развој малих и средњих предузећа града Бијељине Татјана Благојевић каже да ће најбоље идеје, њих четири-пет, на крају бити финансијски подржане, а ова агенција је, у договору са Градом Бијељина, обезбиједила 20.000 конвертибилних марака.
 
-Битно је да људи схвате да није само наградни фонд важан, него и та нефинансијска поршка коју пружамо, а пружићемо је кроз девет модула обуке. Обука ће трајати два и по мјесеца, наводи Татјана Благојевић.
 
Раденко Остојић, шеф кабинета начелника општине Угљевик, истиче да Угљевик радо учествује у програмима који су усмјерени на развој предузетништва.

-Издвојили смо 10.000 конвертибилних марака  које ће бити искориштене  као механизам за финансијску помоћ оним пословним подухватима који буду одабрани, каже Остојић који очекује да ће се у програм Акцелератор пријавити 10 до 15 иновативних предузетника са подручја Угљевика.

Semberija info