ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ПОВОДОМ ПОВЕЋАНОГ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ПОВОДОМ ПОВЕЋАНОГ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ У БИЈЕЉИНИ


Поводом повећаног броја заражених од корона вируса данас се испред Ургентног центра бијељинске болнице новинарима обратила специјалиста епидемиолог Јела Аћимовић из Института за јавно здравство РС, оцјенујући актуелну ситуацију у Бијељини, казала је да је та ситуација слична ситуацијама у Републици Српској.

-Бијељина сада у односу на претходну ситуацију има значајан број обољелих. Највјероватније је да су ови којима је налаз на корона вирус позитиван заразили на неким скуповима у затвореном простору. Кључно је да смо сви одговорни и да водимо рачуна о свом здрављу. Важно је да стање није драматично и да је ситуација препозната на вријеме и да се ширење вируса заустави'', поручила је др Аћимовић. В.Д. директора бијељинске болнице Милица Ловрић потврдила је да је у посљедња 24 часа потврђен 21 случај заразе на подручју Бијељине, Лопара и Угљевика.

-Највише заражених је из Бијељине,  17 особа, од којих је седам здравствених радника и сви су радници бијељинске болнице.

-Најважније је да су сви пацијенти безбједни и да су се здравствени радници заразили ван болнице'', истакла је др Ловрић.

-Стање је озбиљно и све нас упозорава да се морамо озбиљније понашати.  Ово говори да се не поштују одлуке Штаба за ванредне ситуације и да су се грађани опустили. Неопходно је уздржавање од приватних журки и да кафићи и угоститељски објекти поштују упутства'', поручио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Semberija info