СТАЊЕ У КОВИД БОЛНИЦИ ПОСТАЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ :: Semberija INFO ::

 

СТАЊЕ У КОВИД БОЛНИЦИ ПОСТАЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ


У току поподневних сати  јуче, (20.јул),  у Ковид болницу, примљено је још 12 болесника са пнеумонијом који имају средње тешку до тешку клинички слику. Стање је сада већ забрињавајуће, јер  је попуњеност капацитета Ковид болнице  достигла 90 одсто што представља пораст од 20 одсто  у односу на претходни дан. Јасно је да смо на граници исцрпљености капацитета те да је неопходно брзо проширење постојећих, речено је јутрос на Кризном штабу Болнице.
 
Данас  (21.јул) у Ковид болници, имамо 36 болесника! Један пацијент је на респиратору, један је на респираторној потпори, а 22 на кисеоничкој терапији. Клиничка слика обољелих креће се од средње тешке до изузетно тешке. Да би болесницима који су са тешком клиничком сликом била обезбијеђена континуирана респираторна подршака,  од јуче  је обезбијеђен и стављен у функцију агрегат у Ковид болници.  Извршен је технички сервис система који омогућава централно снабдијевање  кисеоника ковид обољелих.

Ситуација у Бијељини пријети да постане драматична! Да бисмо избјегли катастрофалан сценарио, молимо, апелујемо и тражимо од  Штаба за ванредне ситуације Града Бијељина, здравствених установа које гравитирају ка Болници и  грађана, да наша упозорења схвате крајње озбиљно и да примјењују обавезна мјере личне заштите. У супротном, тешко ћемо моћи збринути и помоћи свим потенцијалним пацијентима, који буду буду имали тешку клиничку слику.