Потписана 54 уговора за санацију кућа :: Semberija INFO ::

 

Потписана 54 уговора за санацију кућа


У Градској управи Бијељина потписана су још 54 уговора за санацију кућа које су оштећене у катастрофалним поплавама из 2014. године које су погодиле подручје Бијељије и Семберије. Градоначелник Бијељине Мићо Мићић подсјетио је на чињеницу да велики број кућа у протекле четири године није саниран, јер власници кућа нису имали довољно новца након добијених ваучера за санацију.

„Поново смо код Европске уније, посредством УНДП-а, кандидовали за санацију око 1.000 објеката. Око 120 објеката добило је позитивну оцјену и за њихову санацију  су припремљени уговори. Добили смо средства и за 46 нових кућа, од којих је двадесетак већ у фази изградње. Кроз овај пројекат више од милион КМ средстава ЕУ биће инвестирано у санацију оштећених објеката. Обавеза града је да за сваку нову кућу обезбиједи око 5.000 КМ за изградњу темеља и прикључака на инфраструктуру“, истакао је Мићић.

Он каже да Градска управа има обавезу и обезбјеђење парцела, уколико власници не могу градити на постојећим парцелама. Санацију оштећених кућа ће обављати грађевинска предузећа „Призма“ и Монт градња“. 

Љ.Љ.