ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао је уговоре о стипендирању 20 студената који ће у академској 2018/2019. години из градског буџета примати стипендију у износу од 200 до 260 конвертибилних марака. 

Број ученика и студената који се јављају на конкурс за додјелу градске стипендије сваке године је у порасту. Тако се на расписани конкурс за додјелу 20 студентских стипендија за ову академску годину јавило 70 кандидата, а услове је испуњавало њих 49. Уз успјех у школовању на конкурсу су се бодовали социјални статус студента, те  школовање за дефицитарна занимања.

-У структури стипендиста у 2018/2019. Академској години налази се 20 студената, 36 ученика са посебним потребама, 44 ученика генерације основне школе и 19 ученика генерације средње школе, тако да град Бијељина стипендира укупно 139 дјеце, за што је у градском буџету за 2018. годину издвојено 220.000 конвертибилних марака, рекао је градоначелник Мићо Мићић.

Нови стипендисти су Кристина Маринковић, Љиљана Ђерић, Јелена Ђилас, Рајо Петрић, Душан Стевановић, Сања Аничић, Јелена Јовичић, Миланка Митровић, Василије Пантић, Мирослав Томић, Младен Мићановић, Никола Стевановић, Спасоје Симић, Живан Докнић, Ђорђе Тојић, Немања Радић, Јелена Манојловић, Мелиса Х. Мехмедовић, Дамир Беговић и Сафет Омербегић. 
   
Они, без обзира на постигнути успјех и врсту студија, до завршетка факултета добијају стипендије, довољан услов је да су редовни студенти. Њима ће се исплата стипендије, у мјесечном износу од 200 конвертибилних марака, вршити за период десет мјесеци у наставној 2018/2019. години, а почев од мјесеца новембра. Иначе, почетни износ стипендије износи 200 марака, а он може бити увећан и до 30 посто, у зависности од успјеха постигнутог током студија.

Честитајући студентима на добијању стипендије градоначелник Мићо Мићић им је пожелио да успјешно заврше факултете на којима студирају,  да вриједно уче, јер резултати учења и залагање постају кад тад видљиви, те да се након завршетка студија запосле на подручју Бијељине.

-Додјелом стипендија град Бијељина жели да подржи младе људе да успјешно заврше факултете, да затим успјешно нађу посао и остану у свом граду, те да својим знањем и радом омогуће даљи развој наше локалне заједнице, изјавио је градоначелник Мићић.
                                                                                                                                     
М.Р.