Бијељина: Усвојен буџет у износу од 49,3 милиона КМ :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Усвојен буџет у износу од 49,3 милиона КМ


Одборници Скупштине Града Бијељина усвојили су буџет за 2019. годину од 49,3 милиона КМ, без подршке опозиције која сматра да је нереално да се 14,6 милиона КМ буџета троши на плате запослених у Градској управи.

Према  ријечима градоначелника Миће Мићића, усвојени буџет је реалан и остварив, а издвајање за плате администрације је нормално и у складу са стандардима у Европи и свијету. Мићић је такође нагласио да Градска управа нема вишка радника и да је то ријеткост у Републици Српској. Начелник Одјељења за финансије Славко Башић истакао је да је новост у буџету, у односу на приједлог овог документа, увођење субвенције за легализацију објеката, за шта је предвиђено 10.000 КМ. 



Предсједник Скупштине Града Славиша Марковић рекао је новинарима да је у овој години локални парламент радио добро и испунио све своје обавезе, а потом је оцијенио да је буџет града стабилан, те да нема кашњења у његовом извршењу. Одборници су већином гласова усвојили и други овогодишњи ребаланс буџета који је са 54,1 милион КМ повећан на 55,6 милиона КМ, а највећи дио средстава од 700.000 КМ усмјерен је за помоћ предузећу “Еко деп” за рјешавање непријатних мириса са регионалне депоније.
 
Буџетом за 2019. годину нису планирана нова задуживања града, а за отплату постојећих дугова планирано је више од пет милиона КМ. На 23. редовној сједници, између осталог, усвојен је и програм рада Скупштине града за наредну годину. 

О.С.