Студенти припремили пакетиће за најсиромашнију дјецу :: Semberija INFO ::

 

Студенти припремили пакетиће за најсиромашнију дјецу


Студенти четири бијељинска факултета, Педагошког, Факултета пословне економије и одјељења Правног и Пољопривредног факултета, њих тридесетак, већ девету годину организују велику акцију прикупљања слаткиша по бијељинским маркетима и тржним центрима, како би припремили пакетиће за социјално најугроженију дјецу у Бијељини.
Кристина Копривица, студенткиња четврте године Факултета пословне економије, са просјеком оцјена 9,8, ове године је координатор  акције  под називом, „Зашто ја немам пакетић“. У припреми и паковању пакетића помагале су јој студенткиње треће године, Александра Јовановић и Оливера Мићић.
„У контакту смо са свим бијељинским основним школама. Прикупљамо  спискове на основу којих ћемо припремити око 1.000 новогодишњих пакетића. У протеклих девет година дјеци из најсиромашнијих породица подијељено је око 4.000 пакетића. Уколико не подијелимо све пакетиће у школама, остатак ћемо прослиједити хуманитарним организацијама које се баве угроженим групацијама, поготову дјецом. Наша жеља је да пакетићи заврше у правим рукама и да буду додијељени онима којима су најнеопходнији“, каже Кристина Копривица.
 Кристина каже да је ово и за студенте велики испит хуманости. Највећи број пакетића биће подијељен дјеци 29. децембра у великом амфитетатру Центра за високо образовање у Бијељини. 

Љ.Љ.