Удружење породица несталих бораца и цивила „Семберије и Мајевице“: Тражићемо их док смо живи :: Semberija INFO ::

 

Удружење породица несталих бораца и цивила „Семберије и Мајевице“: Тражићемо их док смо живи


Од 1995. године чланови Удружења породица несталих бораца и цивила „Семберије и Мајевице“ трагају за својим најмилијим члановима породица. Од 275 несталих, траже посмртне остатке још 57 несталих особа.

-Све ове године покушавамо да пронађемо наше нестале, јер тешко је доћи до истине и посмртних остатака и гробница, рекла је на 13. сједници Скупштине Удружења породица несталих бораца и цивила „Семберије и Мајевице“ предсједница Удружења Смиља Митровић. Она је нагласила да су у 2018. години, успјели ријешити само један случај, а очекују да ће се ускоро ријешити и случај за још двије нестале особе.

-Са свим надлежним институцијама имамо добру сарадњу, али оно што је очекујемо је резултат рада, а то немамо, нагласила је Митровићева и додала да је веома тешко и болно, годинама тражити истину и посмртне остаке својих најмилијих. Колико је тежак овај процес за све који су изгубили чланове породице, свједочи и члан Удружења Зоран Пикулић, чији су родитељи убијени 1. августа 1992. године у Пофалићима.

-Ево већ 26 година трагам за посмртним остацима својих родитеља. Једино што знам је да су вршена прекопавања два три пута, али до данас ништа није пронађено, рекао је Пикулић додавши да у Удружењу постоји двадесетак породица који још увијек трагају за својим најмилијим.

-Док год смо живи тражићемо их. То је наша морална обавеза, а очекујемо и од људи који учествују у вом процесу да раде свој дио посла, поручио је Пикулић. Шеф Одсјека за управно-правне послове и социјалну заштиту у Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту Града Бијељина Жељка Грујичић истакла је да Градска управа настоји да пружи максималну подршку удружењима која су проистекла из одбрамбено-отаџбинског рата.

О.Стјепановић
​Фото: Б.Милошевић