КОРИСНИЦИ ЦЕНТРА ЗА ЗАШТИТУ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈЕ РУКОТВОРИНЕ :: Semberija INFO ::

 

КОРИСНИЦИ ЦЕНТРА ЗА ЗАШТИТУ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈЕ РУКОТВОРИНЕ


У просторијама Центра за заштиту менталног здравља Дома здравља Бијељина организована је традиционална продајна изложба креативних радова корисника ове установе.
 
Изложба је била изузетно посјећена, а присутни су се увјерили у велику креативност и вјештине корисника услуга Центра за заштиту менталног здравља који су у склопу окупационе терапије израдили различите украсне предмете попут ликовних радова, тацни, подметача, украсних јастучића, украсних кутија, вазни, честитки, накита, те осликали шоље, чаше и флаше. Многи од изложених предмета брзо су нашли пут до новог власника.
 
- Наставићемо и даље са овом праксом представљања активности у нашем Центру. Радови који су представљени на овој изложби настали су током радне окупационе терапије корисника наших услуга уз помоћ нас запослених. Ово је једна врста терапије, а организовањем продајне изложбе дајемо допринос дестигматизацији психички обољелих особа, каже главна медицинска сестра у Центру за заштиту менталног здравља Драгана Бошњак додавши да је планирано да се сав приход прикупљен током изложбе уложи у набавку материјала потребних за израду нових предмета, али и за куповину ситних поклона њиховим корисницима.
 
Истичући да је изложба, између осталог, и прилика да се шира јавност упозна са радом ове здравствене установе и активностима њених корисника, начелник бијељинског Центра за заштиту менталног здравља проф. др Милан Новаковић, специјалиста неуропсихијатрије, рекао је да је крајњи циљ промоција примарне здравствене заштите и нехоспиталних начина лијечења психичких болесника.
Центар за заштиту менталног здравља у Бијељини дјелује у оквиру Дома здравља, а основан је 2008. године.