“Водовод и канализација” успјешно завршава 2018. годину :: Semberija INFO ::

 

“Водовод и канализација” успјешно завршава 2018. годину


Предузеће „Водовод и канализација“ успјешно завршава  2018.годину, а како су истакли на традиционалном пријему за представнике јавног живота Бијељине, поводом предстојећих празника  цијена воде остаје непромјењена. Према ријечима Иване Станишић, извршног  директора  техничког сектора у АД „Водовод и канализација“ Бијељина,  ова година није била лака , али су реализовани примарни циљеви.
 
- Наши грађани су имали несметану испоруку здраве и питке воде за пиће, уредно је вршено одвођење и пречишћавање отпадне воде за кориснике који ссу прикључени на канализациони систем, а то је један од главних циљева предузећа. До сада је око 10.000  домаћинстава прикључено на канализациони сyстем, тако да смо поносни што наш град има канализациони систем и пречистач отпадних вода који функционишу несметано, рекла је Станишићева. У првој половини 2019. године пројекат изградње канализационе мреже у Бијељини требало би да се приведе крају, а Станишићева је подсјетила да су настављени и радови на изградњи сјеверног и јужног водоводног система на подручју Семберије.

-На сјеверном водоводном систему изграђено је око  95 километара водоводне мреже, а нарочито се водило рачуна да сва домаћинства која имају дијализне болеснике бесплатно добију водоводну мрежу. Акценат нам је да се уради јужни дио Семберије, одређени пројекти су урађени и наредне активности ће ићи у том смјеру, рекла је Станишићева.  

О.С: