НОВОГОДИШЊА И БОЖИЋНА АКЦИЈА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД И ЦРВЕНОГ КРСТА: Пакети помоћи за 200 породица :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊА И БОЖИЋНА АКЦИЈА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД И ЦРВЕНОГ КРСТА: Пакети помоћи за 200 породица


Градска организација Црвеног крста и Центар за социјални рад Бијељина побринули су се да у вријеме новогодишњих и божићних празника радост осјете и  они који живе оскудно.  Својим корисницима, социјално најугроженијим породицама, прикупили су и подијелили поклоне.
-Подјела пакета најсиромашнијима, онима који нису корисници јавне кухиње, постала је традиционална хуманитарна акција Центра за социјални рад и Црвеног крста. Ове године првенствено смо мислили на угрожене који живе на селу, на оне који нису корисници јавне кухиње, како би и они имали богатију трпезу у вријеме празника, рекла је  Мила Стојановић, руководилац Одјељења за социјалну заштиту Центра за социјални рад у Бијељини.
Акција подјеле пакета помоћи настављена је и првих дана 2019. године, а уочи најрадоснијег хришћанског празника, када ће 50 породица добити божићне печенице. 
Печенице је донирало предузеће ,,Интергај“ и самим тим показало осјетљивост за социјално угрожене суграђане.
-Предузеће ,,Интергај“ је прошле године донирало 30 печеница, а када су видјели колико то значи нашим корисницима, ове године, у суботу, петог јануара, на простору Семберског салаша, донирају 50 печеница, прецизира Мила Стојановић која је навела да се по први пут ове године међу донаторима нашла и Протестантска црква из Брчког  која је донирала 50 мањих пакета и 100 пакетића, а за ову хуманитарну акцију сазнали су из медија.
Секретар Градске организације Црвеног крста Перица Глигић овогодишњу акцију оцјењује као нешто слабију  од прошлогодишње, јер се акцији одазвао мањи број домаћих предузетника.  Разлог је, између осталог, и тај што се догађа да се акције расипају, тј. да је пуно оних који покрену акцију прикупљања помоћи у вријеме новогодишњих и божићних празника.

  
-Пакети које смо припремили садрже прехрамбене и хигијенске производе, а ове године смо, захваљујући координисаној акцији Црвеног крста и Центра за социјални рад, те сарадњи са медијима, успјели да прикупимо довољно средства за припрему 200 пакета, те 50 божићних  печеница којима смо за Нову годину и Божић обрадовали породице које живе у стању социјалне потребе., прецизирао је Перица Глигић. Он је навео да ће ових дана донаторима доставити рачуне и извјештај о начину трошења новца и списак корисника помоћи.