Општина Угљевик свако ново радно мјесто подстиче са 2.000 КМ, данас уручено 66.000 КМ фирмама. :: Semberija INFO ::

 

Општина Угљевик свако ново радно мјесто подстиче са 2.000 КМ, данас уручено 66.000 КМ фирмама.


Начелник општине Угљевик Василије Перић уручио је данас рјешења о подстицају за 20 фирми која су у претходном периоду отворила 33 нова радна мјеста и запослила лица са евиденције Завода за запошљавање Републике Српске из ове општине.



Перић је рекао новинарима да је за свако ново радно мјесто општина Угљевик из буџета издвојила по 2.000 КМ.

"За ову годину предвиђено је 350.000 КМ подстицаја привреди и пољопривреди, а ребалансом ћемо овај износ повећати на 500.000 КМ, јер је тренутно стање изазвано кризом због епидемије вируса корона такво да је неопходно помоћи привреду", најавио је Перић.



Он је истакао да је општина Угљевик међу локалним заједницама са највећим просјеком плата у Републици Српској, као и да има једну од најмањих стопа незапослености.

"Потрудићемо се и у наредном периоду да будемо добар партнер свим фирмама које раде на територији општине Угљевик", обећао је Перић.

Власник Дома за стара лица Лазар Милошевић из Тутњевца добио је подстицај од 16.000 КМ јер је отворио нових осам радним мјеста.

"Свака помоћ је добродошла, а поготово у оваквим околностима када смо ограничени са пријемом нових корисника", рекао је Милошевић и захвалио општини Угљевик на подршци и помоћи.

Власник фирме "Будућност" Милан Илић добио је подстицај од 2.000 КМ за једно ново радно мјесто.

"У вријеме када је сужен простор рада трговине на велико и мало овај подстицај ће нам добро доћи, као и брига општине Угљевик за привреднике", рекао је Илић новинарима.

Општина Угљевик