Продавци на Агротржном центру у Бијељини: Роба у новом простору :: Semberija INFO ::

 

Продавци на Агротржном центру у Бијељини: Роба у новом простору


Продавци воћа и поврћа на Агротржном центру, који су имали своје сталне штандове, недавно су се преселили у новоизграђени објекат.

- С озиром да је објекат контејнерског типа и нема отвора ни за природну вентилацију, тешко је сачувати робу да остане у квалитетном стању. Иначе је воће и поврће јако осјетљиво како на високе, тако и ниске температуре, онда је јасно да би се све што оставимо током ноћи, на овако високим температурама, покварило. Приморани смо да се сналазимо. Ја сам направио решетку коју спуштам до краја, а врата дјелимично затворим, тако да унутра има ваздуха и током ноћи. То је све импровизација, али да бих озбиљније ријешио проблем, морам ставити клима-уређај који ће љети да хлади простор, а зими да грије. То ми је додатни трошак, а корона нам је, ионако, смањила промет'', каже један од дугогодишњих продаваца на Агротржном центру.



Славиша Цацановић в.д. директор АД ,,Град'', које и газдује Агротржним центром, каже да је овај објекат прављен као привремено рјешење, а да је у плану градња велике хладњаче која би задовољила све неопходне услове за складиштење воћа и поврћа.

- Градњом постојећег објекта, ми смо и имали на уму да ће бити неопходно инсталирати клима-уређаје. Желим нагласити да ће АД ,,Град'' плаћати струју коју ће потрошити клима током рада'', рекао је Цацановић.

Подсјећамо,  након што је направљен овај објекат и како су склоњени они привремени штандови за продају воћа и поврћа, на Агротржном центру у Бијељини има много више означених паркинг-мјеста за добављаче, а и купце. 

​Семберија инфо