СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ КОАЛИЦИЈЕ КОЛОСИ И СДСС МИЋО МИЋИЋ :: Semberija INFO ::

 

СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ КОАЛИЦИЈЕ КОЛОСИ И СДСС МИЋО МИЋИЋ


Коалиција КОЛОСИ већ 13 година функционише као једна породица и окупља 13 удружења. Све ове године имају безререзервну подршку Градске управе.

- Градоначелник Мићо Мићић је својевремено потписао Споразум о сарадњи са нама и тај Споразум важи и дан данас. Као коалиција, проглашени смо  од посебног интереса и рјешавамо бројне проблеме особа са инвалидитетом, захваљујући разумијевању и коректној сарадњи“, рекао је секретар Коалиције КОЛОСИ Милорад Мишо Јовић и нагласио да је потписивање данашњег Споразума наставак сарадње.



- У Коалицији имамо људе из свих странака и не условљавамо никога за кога да гласа. Ми увијек подржавамо људе који нас подржавају и пружају нам подршку, а морам нагласити да смо уз помоћ Градске управе урадили много значајних пројеката за особе са инвалидитетом као што је отклањање физичких баријера, омогућили приступачност прилаза установама  и институцијама, ријешен је и проблем лифта у Дому здравља, Градски парк је такође прилагођен особа са инвалидитетом и још много тога је учињено, јер постоји разуимијевање и подршка. Оно што нам је такође битно, као особе са инвалидитетом, нисмо више невидљиви у друштву. Та баријера такође је отколоњења и данас се за Коалицију КОЛОСИ зна и изван граница наше земље. Доказ томе су и пројекти које смо реализовали иреализујемо са међународним организацијама“, рекао је Јовић и додао да у Коалицији очекују да ће се и изградњом нове Аутобуске станице, ријешити и питање градског превоза за особе са инвалидитетом. Он је нагласио да ће се у наредном периоду радити интензивно и на запошљавању младих особа са инвалидитетом и жена са инвалидитетом.

- Надамо се да ћемо и по овом питању наставити партнерски однос, а посебно нас радује чињеница да је на листи Српске демократске странке Семберије млада особа из Коалиције КОЛОСИ, Славена Рајић, дипломирани психолог“, рекао је Јовић и изразио наду да ће Рајићева бити препозната и да ће у скупштинским клупама кандидовати потребе особа са инвалидитетом.

Градоначелник Мићо Мићић потврдио је да имају веома коректну и успјешну сарадњу са Коалицијом КОЛОСИ, јер су спона са особама са инвалидитетом.

- Дугогодишња сарадња допринијела је да се рјешавају потребе наших грађана који имају здравствених проблема. Оно што је веома битно, добијамо праве информације са терена о потребама грађана и њиховим проблемима, а онда заједно проналазимо начин да то рјешавамо. То смо радили годинама уназад, а планирамо да тако и наставимо. У оквиру странке је основан и Одбор на чијем челу је Славена Рајић, која ће бити спона са Коалицијом и особама са инвалидитетом, како бисмо на најбољи начин могли помоћи“, рекао је Мићић и најавио да ће у октобру бити отворен и Дневни центар за дјецу с посебним потребама у оквиру Центра за социјални рад.

Славена Рајић је нагласила да је радује потписивање Споразума, посебно што сарадња траје годинама уназад.

- Примјетне су многе промјене на боље за особе са инвалидитетом у нашем у граду, а ја као особа са инвалидитетом то итекако видим и осјетим. Одлучила сам се и на политичко ангажовање како би се још више унаприједио положај особа са инвалидитетом. Сматрам да као неко ко је особа са инвалидитетом, на најбољи начин могу да, онима који могу и треба да нам помогну, представим шта је то што нам заиста треба“, рекла је Рајићева.

Семберија инфо - О.Стјепановић