УГЉЕВИК: ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ БРАТСКИХ ВЕЗА СА БЕОЧИНОМ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ БРАТСКИХ ВЕЗА СА БЕОЧИНОМ


Представници мјесних заједница Доња Трнова код Угљевика и Черевића из Беочина прославили су данас 46 година братимљења и сарадње.

Сусрету братских мјесних заједница у Доњој Трнови присуствовали су начелник општине Угљевик Василије Перић и предсједник Скупштине ове општине Ђоко Симић.

Симић је рекао новинарима да је њихово пријатељство нераскидиво.

"Очували смо везе и пријатељства и у вријеме рата и различитих тешких догађаја, а да ниједна година није прошла без узајамних дружења", додао је он.



Предсједник Савјета Мјесне заједнице Черевић Мара Петковић рекла је да ова два мјеста вежу нераскидиве везе још до Другог свјетског рата.

"У Доњој Трнови, која је позната по антифашизму, су у току Другог светског рата учествовали борци из наше општине и људе из Доње Трнове доживљавамо као нашу браћу и сестре", рекла је Петковићева.



Ове године због епидемиолошких мјера у борби против вируса корона изостао је културно-умјетнички програм, али су гости из Черевића посјетили Храм Светог Петра и Павла гдје их је дочекао старјешина протојереј Ведран Бардак, као и друге знаменитости овог подмајевичког краја.

Општина Угљевик