Бадње вече у Лопарама :: Semberija INFO ::

 

Бадње вече у Лопарама


Бројни вјерници у Лопарама окупили су се вечерас у Храму Покрова Пресвете Богородице у којој је вечерње богослужење служио протојереј-ставрофор Стево Јовић који је поручио да ако се оствари мир међу људима онда је то мир Божији.

„Нека мир Божији завлада свим људима у свим породицама кроз брачне заједнице, кроз рађања дјеце, богаћењем и уможењем колијевки у домовима свих“, поручио је Јовић у бесједи.

Бадњак је наложио начелник Лопара Радо Савић који је честитао свештенству и монаштву Српске православне цркве, грађанима ове мајевичке општине и мајевичкој дијаспори наступајући Божић.

„Нека нам празник Христовог рођења подари снагу и буде показатељ ппуту доброте и срећне будућности наше локалне заједнице и свих њених становника“, истакао је Савић у честитки.

Он је пожелио, честитајући најрадоснији хришћански празник Божић,  да сви његују заједништво и слогу, породицу, као и традицију и традиционалне вриједности вјере православне.

„Желим вам да радост Божића дочекате у кругу породице, пријатеља и комшија, са снагом у заједништву која краси наш мајевички крај“, поручио је Савић уз традиционалан поздрав Мир Божији, Христос се роди!

Вјерници су славили уз ватромет и кувано вино које им је донирала општина Лопаре.

Извор: Инфо Бијељина