КАМПАЊА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ШКОЛЕ :: Semberija INFO ::

 

КАМПАЊА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ШКОЛЕ


Поводом почетка нове школске године, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, наша Управа проводи кампању  ,,Заштитимо дјецу у саобраћају'', чији је  циљ превенција саобраћајних незгода у којима учествују пјешаци школског узраста'', најављују из полиције.
 
У току септембра испред свих школа у на подручју Полицијске управе Бијељина, биће ангажован већи број полицијских службеника који ће регулисати саобраћај, контролисати прекршаје који су узрочно – посљедично повезани са настанком саобраћјаних незгода, прије свега, брзину и поштовање односа возач – пјешак, као и техничку исправност аутобуса, а нарочито оних који врше превоз ученика.
 
Осим, појачаног присуства полицијских службеника у близини школа, у току септембра, у свим основним школама, полицијски службеници одржаће едукативна предавања из области безбједности саобраћаја за најмлађе школарце.
 
Полицијска управа Бијељина, овом приликом апелује, на све учеснике у саобраћају, нарочито возаче, да у току школске године обрате већу пажњу на брзину кретања моторних возила. Брзина би требало да буде таква да возач у свако вријеме може да заустави свој аутомобил.
 
 
Semberija info