УГЉЕВИК: ПЕРИЋ УРУЧИО ФАРМЕРУ ПОДСТИЦАЈ ОД 3.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПЕРИЋ УРУЧИО ФАРМЕРУ ПОДСТИЦАЈ ОД 3.000 КМ


Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас фармера Тихомира Рикића у насељу Угљевик Село и уручио му подстицај од 3.000 КМ за узгој више од стотину грла музне и товне стоке.

Перић је указао на значај производње хране за сваку државу и истакао да је важно стимулисати све који организовано и масовно раде на производњи хране.



"У домаћинству Рикића се, осим узгоја стоке, баве и производњом пшенице и кукуруза, а наш је циљ да помогнемо све овако вриједне пољопривредне произвођаче и да стимулишемо њихов рад", навео је Перић.

Он је рекао да општина Угљевик има програм подршке пољопривреди и селу који подразумијева директну помоћ пољопривредним произвођачима и за набавку механизације.

"Ове године предвидјели смо из буџета подршку пољопривреди и привреди од 350.000 КМ, а ребалансом ћемо то повећати на пола милиона КМ", најавио је Перић.

Власник пољопривредног домаћинства Тихомир Рикић захвалио је општини за подршку његовој осмочланој породици у којој сви раде пољопривредне послове.

"Производимо 600 литара млијека мјесечно и 15 товних бикова годишње", рекао је Рикић.

Породицу Рикић заједно са Перићем посјетили су предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић као и одборник у локалном парламенту из овог мјеста Јово Филиповић.

​Општина Угљевик