ЛОПАРЕ: ПЛАСТЕНИЦИ ЗА 14 ПОРОДИЦА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПЛАСТЕНИЦИ ЗА 14 ПОРОДИЦА


Реализација пројеката за социо- економски угрожене породице је резултирала потписивањем уговора за изградњу пластеника.

„Данас су потписани уговори са 14 корисника за изградњу пластеника на подручју наше општине. Ради се о корисницима који су одабрани путем Центра за социјални рад и заједно са хуманитарном организацијом АСБ /ASB/ су потписали уговоре за пластенике чија ће испорука бити до краја октобра“ – рекао је Радо Савић, начелник Лопара.



Савић је навео да су прописане и обавезе корисника у вези са кориштењем пластеника додавши да локална заједница учествује са износом  од 30 % вриједности сваког пластеника.

Вриједност пројекта је око 40 000 КМ.

„Ово је једно ново искуство, нови покушај, с обзиром да сам годинама радио на отвореном, а сада због промјене климатских услова надам се да ће неке културе боље успијевати у пластенику. Уз добру едукацију очекујем побољшање и корист од будуће производње“ – изјавио је Саво Тодоровић из Пипера,  један од корисника који је потписао уговор.



Потписницима уговора је приређено и предавање на тему“Пластеничка производња“, које је одржала Амина Кољеновић-Бурић из Високог.

Канцеларија за југоисточну Европу њемачке хуманитарне невладине организације АСБ са сједиштем у Сарајеву је овај пројекат покренула у 12 локалних заједница у БиХ, а једна од њих је и општина Лопаре. 
Пластеници су од 85 и 100 метара квадратних и расподјељују се на основу броја чланова домаћинства.

Општина Лопаре