УГЉЕВИК: ГОДИШЊИ ПРИЈЕМ НАЧЕЛНИКА ВАСИЛИЈА ПЕРИЋА ЗА ДАН РЕПУБЛИКЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ГОДИШЊИ ПРИЈЕМ НАЧЕЛНИКА ВАСИЛИЈА ПЕРИЋА ЗА ДАН РЕПУБЛИКЕ


Година на измаку била је изузетно успјешна година за општину Угљевик, оцјенио је 2018. годину начелник Угљевика Василије Перић. Перић је на традиционалном пријему за представнике друштвеног и полтичког живота општине Угљевик у поводу  Дана Републике-9.јануара, сумирао постигнуте резултате из предходне године и најавио пројекте које ће обиљежити ову годину у Угљевику.

„У току претходне  године предано се радило на унапређењу свих области живота наших грађана, започели смо један од најзначајних пројеката у посљедњих 30 година, пројекат уређења корита ријеке Јање,  који се финансира средствима ЕУ из програма националне ИПА, а укупна вриједност радова је 2.686.000 евра који ће не само заштити градски дио наше општине од поплава него ће дати додатну урбанистичку димензију граду и омогућити изгрдњу рекреативне и туристичке инфраструктуре“, истакао је Перић.

Он је напомено да су реализовани су пројекти изградње путеве у свим мјесним заједницама.

„Успјели смо активирати 145 нових свјетиљки јавне расвјете у Мјесним заједницама Тутњевац, Доње Забрђе, Равно Поље, Доња Трнова, Коренита и Угљевик, суфинансирана  је набавка два санитестка возила  са 67.000 КМ  у Дому здравља Угљевик“, подсјетио  је Перић.

Према Перићевим ријечима помоћ појединцима није изостала ни предходне године, Општина Угљевик потписала је уговоре о градњи нових кућа за шест корисника, чији су стамбени објекти оштећени у клизиштима 2014. године, што заједнички финансирају локална заједница и Развојни програм УН /УНДП/ и Европска унија.

„Овај програм омогућава  градњу стамбених објеката за 12 породица, при чему  општина обезбјеђује земљиште са инфраструктором, приступним путем, водом, канализацијом и електричном енергијом и укупно ће се 60.000 КМ изводити из буџета и, осим инфраструктуре, за ових 12 породица обезбиједиће по 5.000 КМ свакој породици“, рекао је Перић.

Начелник Перић рекао нагласио је да ће  један од приоритета у раду  локалне заједнице за ову  годину бити задржавање становништва на овим просторима, посебно младих људи.

„Пројектовани буџет за ову  годину износи 12.400.000  милиона КМ што је за  20.000 КМ више у односу на прошлогодишњи буџет, од чега ће капиталне инвестиције бити у износу од  2,5 милиона КМ“, нагласио је Перић.
Он је најавио да ће се у наредној годину наћи и стимулативне мјере за пољопривреднике и привреду, првенствено за ново запошљавање.

Начелник Василије Перић честитао је празнике суграђанима  уз жељу  да Угљевик буде  и даље једна од најнапреднијих средина у Српској.

„Свим нашим грађанима желим породичну срећу, добро здравље и радост у сваком дому“, наводи се у Перићевој честитки.