ДАЉИНСКО МЈЕРЕЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ У ШАЛТЕР САЛИ :: Semberija INFO ::

 

ДАЉИНСКО МЈЕРЕЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ У ШАЛТЕР САЛИ


У шалтер-сали Градске управе монтирана је камера за даљинско мјерење температуре, коју је донирала компанија „Роминг нетворкс“ из Бањалуке.Начелница Одјељења за општу управу Јелена Савић захвалила се на вриједној донацији и нагласила да ће термовизијска и ХД камера олакшати посао у вријеме провођења мјера у циљу заштите грађана од вируса корона.

-Камера може да мјери температуру до 16 особа које уђу у шалтер салу, а с обзиром да је фреквентност у сали велика, односно, да кроз салу прође и до 420 особа, а у вријеме овјере диплома и до 800, значај камере је утолико већи“, рекла је Савићева. Градоначелник Мићо Мићић, такође се захвалио на донацији и нагласио да је компанија „Роминг нетворкс“ показала висок степен друштвене одговорности.

-Донације је вриједна око 15. 000 КМ, али њена вриједност је још већа кад знамо у које сврхе се користи. Уколико у салу уђе особа која има повишену температуру, моћи ће се одмах реаговати како не би дошло до нежељених ситуација“, рекао је Мићић. Директор компаније Љубомир Кмекић појаснио је да је  „Роминг нетворкс“ регионална компанија која је присутна на тржишту БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Аустрије и Њемачке, а вћ двије године и у Америци.
 

-Трудимо се да будемо одговорна компанија, а у сарадњи са локалним заједницама смо се одлучили да дамо свој допринос у борби против вируса корона оваквим донацијама. Надамо се да ће овај уређај који смо донирали, помоћи у превентиви и идентификацији, те лагоднијем осјећају људи који се налазе у неком мањем простору и већем броју“, рекао је Кмекић.

​Семберија инфо