ИЗГРАЂЕНО КУПАТИЛО ЗА НЕПОКРЕТНОГ ДУШАНА :: Semberija INFO ::

 

ИЗГРАЂЕНО КУПАТИЛО ЗА НЕПОКРЕТНОГ ДУШАНА


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је данас породицу Милене Максимовић која живи са непокретним двадесетогодишњим сином Душаном у насељу Ковиљуше. Градска управа је помогла, на иницијативу Фондације „Рука пријатељства“, да се овој породици изгради ново купатило које ће олакшати живот непокретном младићу и неговој мајци, а прије неколико мјесеци за Душана су набављена и инвалидска колица.

Милена Максимовић се том приликом захвалила градоначелнику Мићићу и Градској управи на овој помоћи, истакавши да ће јој сада бити пуно лакше да води бригу о непокретном сину Душану.

„Душан је приликом рођења имао четврти степен можданог крварења и једва је преживио. Непокретан је, помало прича. У условима пандемије вируса корона нам је било изузетно тешко, али, некако живимо. Преживљавамо са Душановом инвалиднином, имам и двије козе и четрдесетак кока носиља. Сестра ми помаже, иде и у надницу.
Градоначелник Мићић је изјавио да је прије неколико мјесеци био у посјети овој породици и уз сарадњу са Фондацијом „Руке пријатељства“ Градска управа је донирала колица за Милениног сина.

„Тада смо уочили и проблем око неусловног купатила, те смо одлучили да помогнемо мајци и њеном непокретном сину. Око 8.000 КМ Градска управа је издвојила за проширење објекта и ново купатило. Породица је задовољна урађеним. Одлучили смо да помогнемо и око изолације и израде фасаде на улазној страни објекта у коме живи ова породица, која живи од социјалне помоћи“, изјавио је градоначелник Мићић.

Далибор Стокић је, у име Фондације „Рука пријатељства“ изјавио да је презадовољан што је њихова иницијатива уродила плодом и што је Градска управа обезбиједила новац за колица и за проширење и адаптацију купатила за ову породицу.

„Потврдила се стара пословица која гласи: „Кад се вриједне руке сложе, пуно тога се постићи може“. Надам се да ћемо наставити сарадњу и у наредном периоду око помоћи угроженом становништву“, рекао је Стокић.

Семберија инфо