ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: АКЦИЈА “АПРИЛ-МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ” :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: АКЦИЈА “АПРИЛ-МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ”


Традиционална акција “Април-мјесец чистоће 2024” почиње у понедјељак, а како су истакли у Градској управи, у наредним данима биће реализоване бројне активности, како би подручје Града Бијељина изгледало уређеније и љепше. Савјетник градоначелника Радослав Остојић, истакао је да ће се и овај пут, поред конкретних активности, које се односе на уређење и озелењавање града,  радити на едукацији ученика основних школа о екологији и очувању животне средине.



-Акцијом “Април-мјесец чистоће”, подиже се и свијест грађана о важности екологије и заштите животне средине. Поред значајног броја планираних акција чишћења и уређења, планирано је чишћење и уређење подручја “Громижељ”, путних праваца на подручју Семберије, један потез на плажи у Јањи, старе шљункаре Поповима, бројне друге локације како у граду тако и у сеоским мјесним заједницама. Оно што је битно рећи је да је у плану активност “Укључи се”, како би се извршила садња нових и обновили постојећи дрвореди у неколико улица, а планирана је улица јоргована у Комитској улици. Урадићемо и значајан број дјечијих игралишта,а планирамо да се изврши и избор најљепше уређеног дворишта, простора ЗЕВ-а и јавних простора испред мјесних заједница и домова цултуре”, рекао је Остојић. Испред Одјељења за стамбено-комуналне послове Љииљања Попадић  је појаснила да ће у Улици Кнез Иво од Семберије бити засађено 50 нових садница, у Улци Милоша Обилића биће засађене саднице јапанске трешње, а у Комитској улици биће зађене саднице јоргована.



-У плану је и оплемењивање мјесних заједница, гдје ћемо у Великој Обарској уредити зеленилом кружни ток, у Доњем Црњелову ћемо игралиште оплеменити новим дрворедом и жбунастим биљкама”, рекла је Попадићева и додала да ће акције бити настављене и у другим мјесним заједницама. Она је позвала грађане да се укључе у акцију и донирају стабло или више њих, како би на тај начин допринијели бољем изгледу града и здравијој животној средини.



(Семберија инфо)