Ускоро датум тематске сједнице угљевичког парламента: О РиТЕ “Угљевик” из свих углова :: Semberija INFO ::

 

Ускоро датум тематске сједнице угљевичког парламента: О РиТЕ “Угљевик” из свих углова


Датум одржавања Тематска сједница Скупштине општине Угљевик  о догађајима на Руднику и термеолектрани /РиТЕ/ “Угљевик”  извјесно је да ће бити до средине идућег мјесеца, изјавио је предсједник локалног парламента Зоран Лазић након што су одборници једногласно изгласали закључак о одржавању тематске сједнице.

Лазић је истовремено изразио задовољство што је на данашњем скупштинском засиједању већина одлука, од виталног интереса за овдашње људ,  донијета једногласно.

-То је и разлог више да постоји оправдана нада да се заједничким снагама и у склопу договора могу превазилазити и најсложенији проблеми попут актуелних у и око РиТЕ “Угљевик”-рекао је Лазић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић подсјетио је да су у претходном периоду донесене штетне одлуке везане за додјелу концесије за лежиште угља “Исток 2” од стране надлежног министарства енергетике и рударства Републике Српске те да још од тада траје борба радника.

Перић је изразио очекивање да ће министарство за енергетику и рударство Српске исправити грешке из претходног периода како би се ријешила криза на задовољство радника РиТЕ “Угљевик” и грађана ове подмајевичке општине.

-Ово је незаобилазна тема, а то је штрајк радника који су незадовољни одлуком да се концесија на налазиште угља “Исток 2” додијели фирми “Цомсар енерџи” а не РиТЕ “Угљевик”. Ресорно министарство је чинило одређене грешке и пропусте кад је додјељивало концесију-појаснио је Перић.

Одборници Скупштине општине Угљевик усвојили су приједлог одлуке о одређивању градског земљишта у којој просјечна коначна грађевинска цијена површине метра квадратноог стамбеног И пословног простора на подручју ове подмајевичке општине износи 893,34 КМ.

На данашњем редовном засиједању прихваћен је приједлог одлуке о укључивању у трезорски систем пословања Дома здравља Угљевик

Нермина Ахметовић именована је данас гласовима одборника на мјесто предсједника Изборне комисије општине Угљевик а за члана комисије именована је Биљана Николић.

Одборници су подржали извјештаје о раду општинских инспектора и комуналне полиције за 2023 годину: Тржишног инспектора, еколошког инспектора, урбанистичко-грађевиснког инспектора и инспектора за храну и здравствену заштиту.

Примљене су информације о извршењу програма јесење сјетве у 2023 години, извјештај о стању малољетничке деликвенције на подручју Полицијске станице Угљевик за 2023 годину.