ГРАД БИЈЕЉИНА: МАЛИШАНИ БИЈЕЉИНСКИХ ВРТИЋА ОБИЉЕЖАВАЈУ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: МАЛИШАНИ БИЈЕЉИНСКИХ ВРТИЋА ОБИЉЕЖАВАЈУ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ


Малишани бијељинских вртића, Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју и Дневног центра дјеце у ризику, на градском тргу су, уз подршку васпитача, представнике Градске управе, али и грађана, обиљежили Дан планете Земље. Радослав Остојић, савјетник градоначелника нагласио је да је ово најљепша активност у оквиру активности “Април-мјесец чистоће”.





-Обиљежити Дан планете Земље са најмлађим суграђанима изузетно је задовољство, јер они су будућност Бијељине, али и Републике Српске. Такође, важно је дјецу од малих ногу учити о важности очувања животне средине, а овај дан је, само један у низу, кад им на то указујемо кроз дружење, дјечију игру и пјесму”, рекао је Остојић. Директор Вртића “Чика Јова Змај” Славиша Вујановић подсјетио је да је ово већ традиционална активност.


 


-Ове године смо припремили богат програм, а током обиљежавања Еколошке недјеље, око 800 малишана Вртића “Чика Јова Змај” са њиховим родитељима, учествују у обиљежавању еколошке недјеље. Такође, са родитељима наших полазника смо се потрудили да уљепшамо објекте вртића и дворишта вртића. Данас, 22. априла, обиљежавамо Дан планете Земље, а циљ нам је да дјеца стичу знања о екологији и заштити животне средине”, рекао је Вујановић.



(Семберија инфо)