ДР САША ЛАЛИЋ ПРЕДСЈЕДНИК ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА „ИНТЕРАГРА 2024“ :: Semberija INFO ::

 

ДР САША ЛАЛИЋ ПРЕДСЈЕДНИК ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА „ИНТЕРАГРА 2024“


У сали за састанке АД“ГРАД“ , одржана је прва сједница са конститутивним карактером везана за организацију предстојећег 22. Међународног сајма пољопривреде, лова и риболова „ИНТЕРАГРО 2024“. Одржавање овог бренд догађаја за Град Бијељину, Семберију али и Републику Српску и Босну и Херцеговину заказано је од 19. до 21.септембра текуће године што је најављено на Међународном скупу у Турској Адани, али и у Лесковцу и Лебанама у Србији на недавно одржаном скупу привредника ком су, између осталих, присуствовали представници Подручне Привредне коморе Бијељина и АД“ГРАД“ .
 
На овој сједници изабран је Предсједник Организационог одбора са три потпредсједника, а било је ријечи и о почетним плановима реализације гдје је истакнута могућност да овогодишњи земља – партнер „ИНТЕРАГРА“ буде РЕПУБЛИКА СРБИЈА.
 
За Предсједника Организациоог одбора предстојећег „ИНТЕРАГРА“ изабран је помоћник министра за пољопривреду, водопривреду и шумарство у Влади РС др Саша Лалић, а потпредсједници су Сретен Вучковић представник Градске управе и руководилац Одјељења за пољопривреду у ГУ Бијељина, Драган Шепа Генерални секретар Привредне коморе Републике Српске са сједиштем у Бањалуци и Ратомир Драганић в.д.Генералног директора АД „ГРАД“ .
 
Најављене су измјене у регулацији сајамског простора како вањског тако и унутрашњег са циљем повећања комфора посјетилаца, излагача из земље и иностранства које организатор очекује у рекордном броју. Такође, планирана је уградња специјализованог клима система у сајамским халама чија је битност утврђена на претходним сајмовима одржаним на сајмишту у Бијељини.
 
Генерални покровитељи Сајма су Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства РС и Град Бијељина, а посебни, традиционални партнер Сајма је Привредна комора Војводине. .
 
Званични слоган сајма : ЗЕМЉА СЕ БРАНИ ЈЕР ХРАНИ, КАО МАЈКА!

АД ГРАД