СЛАТКИ КУТАК НА “ИНТЕРАГРО 2024” :: Semberija INFO ::

 

СЛАТКИ КУТАК НА “ИНТЕРАГРО 2024”


У склопу предсајамских активности у организацији ИНТЕРАГРО 2024, у петак 24.05.2024. године одржан је састанак са удружењима пчелара са подручја Семберије, Мајевице и Подриња. План је да се на овогодишњем сајму у дијелу “Слатког сајма” представе удружења и произвођачи меда и пчелињих производа, опреме, са изложбено-продајним карактером, као и да се истакне значај очувања пчела и заштите биодиверзитета на овим просторима. Такође, планирано је да се један дан одреди као “Дан меда”, који ће укључити панел дискусије, округле столове, као и награде за посјетиоце.

Како је пчеларство дубоко укорењено у културном и економском ткиву на овим просторима, те да се ради о древној пракси, која се преносила с генерације на генерацију, дошло се на идеју да се мед и производи од меда са овог географског подручја географски заштите, што је битно и због обликовања наше културне баштине и кључно за одржавање нашег природног окружења.

Подсјећамо, Међународни сајам пољопривреде, лова и риболова ИНТЕРАГРО 2024 одржаће се у периоду од 19. до 21. септембра 2024. године у Бијељини.
 
А.Д. ”Град” Бијељина