ЛОПАРЕ: ПРОМОЦИЈА РЕАЛИЗОВАНИХ ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ У 2023. ГОДИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПРОМОЦИЈА РЕАЛИЗОВАНИХ ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ У 2023. ГОДИНИ


 
У Лопарама је одржана презентација реализованих пројеката Омладинске банке у сарадњи са Фондацијом Мозаик и oпштином Лопаре.
У оквиру пројеката Омладинске банке Лопаре у току ове године је реализовано 9 друштвено корисних пројеката.
Укупна вриједност реализованих пројеката износила је око 25.000 КМ. У наведену суму су били укључени и доприноси група из заједнице, као и финансијска средства која су заједнички обезбиједили oпштина Лопаре и Фондација Мозаик.
Промоцији пројеката су присуствовали начелник oпштине Лопаре Радо Савић, директор програма Омладинске банке БиХ Жељко Пауковић, координаторка програма Омладинске банке БиХ Хелена Крећа, предсједница Омладинске банке Лопаре Жељка Савић, као и представници неформалних група младих чији су пројекти реализовани.
„Пројекти Омладинске банке су добар начин кроз који се млади људи наше заједнице боре за стварање бољих услова живота на подручју општине Лопаре. Ово је заиста добар показатељ да млади своје идеје могу претворити у дјело када су у питању друштвено корисне активности“, рекао је начелник oпштине Лопаре Радо Савић.
Координаторка програма Омладинске БиХ Хелена Крећа је изјавила да наведена банка већ дванаест година успјешно сарађује са општином Лопаре, те да је у протеклом периоду реализовано 88 друштвено корисних пројеката и покренута су два микробизниса.
Она је додала да је и ове године било задовољство сарађивати са омладинцима из општине Лопаре који се кроз заједничке и корисне пројекте боре за локалну заједницу и да ће се сарадња наставити.
Пројекти који су реализовани су уређење игралишта у Пељавама, опрема за Етно хор Лопаре, Уређење дома на Грађевини, израда географске монографије општине Лопаре, спортска опрема за Средњу школу у Лопарама и други.