ХЕРЦЕГОВЦИ СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ: НОВО РУКОВОДСТВО И АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ ЗА 2024. ГОДИНУ :: Semberija INFO ::

 

ХЕРЦЕГОВЦИ СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ: НОВО РУКОВОДСТВО И АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ ЗА 2024. ГОДИНУ


Удружење Херцеговаца „Јован Дучић“ у Бијељини на својој редовној годишњој Скупштини изабрало је ново руководство и најавило оквирни план активности у 2024. години.
 
За новог предсједника Удружења изабран је Борислав Радовановић, доктор медицине из Бијељине, за предсједника Управног одбора Бојан Чабрило, дипломирани правник из Бијељине, на мјесту секретара остао је Владимир Радуловић, a и Управни одбор је добио нове чланове, углавном млађе генерације.


 
У обраћању након избора, Радовановић је истакао да му је велика част што је изабран на чело завичајног Удружења које је у првих годину дана почело озбиљно да ради и да за кратко вријеме окупи значајан број Херцеговаца и пријатеља Херцеговине из Семберије и Мајевице и да очекује да ће, уз подршку чланства, у овој години Удружење бити још препознатљивије по својим активностима, развноврсности догађаја које организује, али и наставку рада на повезивању Семберије и Херцеговине које повезују људи, прошлост, садашњост, али и будућност.
 
Осврћући се на активности у првој години постојања Удружења први предсједник Спасоје Албијанић и досадашњи предсједник УО Димитрије Ћеранић су оцијенили да су задовољни темпом којим је Удружење „Јован Дучић“ закорачило на друштвену, културну и привредну сцену Бијељине, дајући примјер како треба да дјелују завичајна удружења. 


 
Подсјећамо да су у организацији овог Удружења током претходних дванаест мјесеци одржано књижевно вече посвећено стваралаштву Рајка Петрова Нога, трибина о страдању Срба у логору Јадовно и другим логорима у НДХ, пружена је подршка новоуспостављеној културној манифестацији „Дучићеви и Магини сати“, организован је први Фестивал вина и традиционалних производа Источне Херцеговине, а круна активности је било прво Херцеговачко сијело у Бијељини.
 
За наредних дванаест мјесеци најављене су нове књижевне вечери и други културни догађаји на којима ће учествовати истакнути Херцеговци, друго издање Херцеговачког сијела, али и изненађења којима ово Удружење жели да обогати друштвени живот Семберије и Мајевице.