БАЊА ДВОРОВИ: СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ТРЕЋА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА :: Semberija INFO ::

 

БАЊА ДВОРОВИ: СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ТРЕЋА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА


Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић, свечано је отворио Међународну ликовну колонију, која се трећи пут одржава у организацији Бање Дворови, а у сарадњи са Туристичком организацијом града и Библиотеком "Филип Вишњић".

-Задовољство ми је отворити ликовну колонију, која на најбољи начин представља наш град, али промовише и наш бисер, а то је Бања Дворови. Посебно ми је драго што је колонија међународног карактера и што се на овај начин учвршћују и стичу пријатељства. Умјетничка дјела већ двије године красе зидове наших установа и институција, а вјерујем да ће и након ове колоније бити много добрих умјетничких дјела", рекао је Ђурђевић који се захвалио и директору Бање Милораду Зекићу, на успјешној организацији.



На трећој колонији учествује 28 ликовних умјетника из Словеније, Хрватске, Србије, Руске Федерације и Републике Српске. Директор Бање Милорад Зекић, поздравио је учеснике колоније и пожелио им пријатан боравак у Бијељини.

- Хвала вам што сте се одазвали нашем позиву и хвала што вашим дјелима и импресијама промовишете нашу Бијељину и Бању Дворови. Трудићемо се да будемо добри домаћини, као што сте ви наши правиз промотери", рекао је Зекић. Умјетничка дјела која ће проистећи са ове ликовне колоније, биће изложена 31. маја у Библиотеци "Филип Вишњић" од 18 часова.


Семберија инфо: О. Стјепановић