ЗАВРШЕНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА: РЕФЕРЕНДУМ О ОПОЗИВУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА 19. МАРТА :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА: РЕФЕРЕНДУМ О ОПОЗИВУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА 19. МАРТА


Референдум о опозиву градоначеника Бијељине Љубише Петровића биће одржан 19. марта, најавио је након сједнице Скупштине града, предсједник Скупштине Александар Ђурђевић.

- Референдум о опозову градоначелника Љубише Петровића ће спровести Градска изборна комисија Бијељине”, рекао је Ђурђевић уз подсјећање да је иницијативу о опозиву 12. јануара поднијело 25 одборника.

Данашњој сједници нису присуствовали одборници СДС-а И ПДП-а, као ни градоначелник са сарадницима.  На сједници су говорили представници партија које су поднијеле иницијативу о опозиву.



Одборник СНСД-а Златан Лазаревић у обраћању је нагласио да буџет града пуни 120.000 грађана Бијељине, а да га, како је истакао, “градоначелник троши на врло мали број људи, прије свега на оне које је незаконито запослио да раде на друштвеним мрежама за његов лични и политички интерес”. Лазаревић је градоначелнику замјерио и што је, како је рекао, “оштетио семберске пољопривреднике, јер из политичких разлога није прогласио елементарну непогоду да би спријечио помоћ Владе Републике Српске у периоду суше прошле године”. 

Миленко Митровић, потпредсједник Скупштине је у име Покрета за Бијељину, рекао да је увјерен да ће “градоначелник на референдуму изгубити вољом народа”.
- Градоначелник  великом брзином иде у рикверц и руши све пред собом. Обрстио је буџет града и за двије године мандата уназадио је град за пет година", рекао је Митровић.



Одборник Уједињене Српске Марко Влачић, сматра да  је “нерад Градске управе одбио инвеститоре и онемогућио ново запошљавање”.

Одборник СНСД-а Васо Арсеновић је указао на, како је истакао, “пробијање буџета града за најмање милион марака због незаконитог запошљавања у Градској управи и на пропусте градоначелника у занемарљивој реализацији капиталних пројеката битних за грађане Бијељине”.
- Овако ише не може, јер граду треба домаћинско управљање", рекао је Арсеновић.

Одборник Демоса Бобан Јовичевић је у дискусији рекао да је рад градоначелника одраз “лицемјерства, немара и незнања, којим је довео до стагнације Бијељине”, а одборник СНСД- а Миленко Гајић сматра да је опозив требало покренути много раније, јер, како је нагласио, “град није један човјек и не води се преко друштвених мрежа”.

Одборник СДСС Зоран Софренић указао је на, како је рекао, “ незаконито поступање градоначелника који је сам и мимо правила подијелио два буџета за спорт са више од 2,3 милиона КМ”, а одборник ДНС-а Цвијетин Лукић је истакао да “Петровић не жели сарадњу са републичким институцијама и сада сви морају да испаштају због тога”, што је неодржива ситуација за развој града”.

Подршку опозиву је дао и одборник СП Владо Ђокић који је нагласио да је “обавеза градоначелника да ради у интересу грађана, умјесто што је двије године правио застоје на све стране и онемогућио развој Бијељине”. Одборник РСС Младен Петровић сматра да се градоначелник бавио популизмом и да није домаћински управљао градом”.

Референдум о опозиву градоначелника Бијељине биће одржан 19. марта.


Семберија инфо - О. Стјепановић