СПОРТСКО РИБОЛОВНО ДРУШТВО „РИБА“  БИЈЕЉИНА: ПОРИБЉЕНО ПЕТ ЛОКАЦИЈА СА 700 КИЛОГРАМА ШАРАНСКЕ МЛАЂИ :: Semberija INFO ::

 

СПОРТСКО РИБОЛОВНО ДРУШТВО „РИБА“  БИЈЕЉИНА: ПОРИБЉЕНО ПЕТ ЛОКАЦИЈА СА 700 КИЛОГРАМА ШАРАНСКЕ МЛАЂИ


Спортско риболовно друштво „Риба“ данас (петак) је извршило порибљавање на пет локација којима газдује ово друштво са око 700 килограма шаранске млађи.

Миодраг Ђукић, предсједник Друштва спортских риболоваца Бијељина каже да с епорибљавање вода на подручју Семберије  врши сваке године, али је ове године та количина значајно већа него ранијих година.

„Наплатили смо одређена средства од извођача радова на каналу Дашница, након инцидента са угинућем рибе у том каналу. Ове године смо издвојили значајна финансијска средства за порибљавање вода, што представља више од четвртине укупних средстава која смо прикупили продајом спортских дозвола за риболов“, каже Ђукић.

Порибљене су локације на каналу Дрина – Сава, у дијелу који је у функцији, шљункаре у Црњелову, шљункаре Рудине у Дворовима, док је по 250 килограма шаранске млађи пуштено у ријеку Саву, на подручју Бродца, те у вјештачка језера на Дрини, позната као „Швапска ада“, која се простиру на површини од 30 хектара.

Семберија инфо