БОНЖУР БИЈЕЉИНА од 22. до 30. марта :: Semberija INFO ::

 

БОНЖУР БИЈЕЉИНА од 22. до 30. марта


У Бијељини ће од 22. до 30. марта 2023. године бити одржани први Дани француског језика и културе током којих ће за бијељинску публику бити организован низ догађаја.

Првог дана „Франкофоније“, 22. марта, у Библиотеци „Филип Вишњић“ званично ће почети бесплатна школа француског језика.

Центар за културу „Семберија“ је резервисан за музички, филмски и изложбени дио програма - 25. марта биће одржано вече француске музике на којем ће наступити виртуоз на хармоници Душан Секулић са оркестром и млади Ђорђе Перић из Музичке школе „Корнелије Станковић“. Сутрадан ће бити одржана ревија француског филма (са српским преводом): у 15.00 часова биће приказан филм „Quai d'Orsay“, у 18.00 „Un vrai bonhomme“, a у 20.30 „Notre Dame“.

Дани „Франкофоније“ биће завршени Изложбом француске архитектуре у Галерији Центра за културу у организацији Француског института у Бањалуци. Изложба ће бити отворена 30. марта.
Организатори су Градска управа Града Бијељина, Библиотека „Филип Вишњић“ и Центар за културу „Семберија“, уз подршку Амбасаде Француске и Француског института.

Дани посвећени француском језику и култури се традиционално одржавају у марту, у преко 80 земаља, с циљем културне размјене и упознавања с културом француског говорног подручја.


Град Бијељина