Црвени крст Бијељина: ПОЕНТИРАРАЈМО заједно :: Semberija INFO ::

 

Црвени крст Бијељина: ПОЕНТИРАРАЈМО заједно


Из Црвеног крста Бијељина обавјештавају јавност да су, као што су и обећали, завршили оспособљавање првог школског терена у низу у Основној школи ,,Свети Сава’’ у склопу акције ПОЕНТИРАЈ која има за циљ оспособљавање школских игралишта. -Турнир који смо планирали за 25.05.2023. године на обиљежавање Свјетског дана спорта одложен је због временских услова за посљедњу седмицу школе. Том приликом ћемо се захвалити донаторима и тада ће школарци, донатори, ветерани баскета и пријатељи акције одиграти баскет, након дугог низа година, на овом школском дворишту. Сада чекамо топлије вријеме како бисмо поновили линије на теренима и ситне детаље за које су нам потребни сунчани дани. У овој школи су реконструисана два коша на главном терену и један за баскет на помоћном терену за који се многи и не сјећају када је био у функцији. Такође су поправљени голови на главном терену, као и стубови за одбојку. Као што смо и најавили конструкције су премазане антикорозивном заштитом, табле су од материјала плексиглас дебљине 10 мм, кошеви професионални зглобни, мрежице унутар обруча. Сви терени ће бити освијетљени и под видео надзором.



Оно што је сада најважније је то да су оба терена већ два дана препуна и лопте се чују до улице. Управа школе се потрудила да овај терен учини још љепшим, урадивши мурал Николе Јокића и кошаркашких мотива који се простире на зиду дужине више од 40 метар и висине скоро четири метра.


 
Сљедећа локација, у наредних десетак дана, је ОШ ,,Вук Караџић’’ гдје ће бити завршена сва четири коша истог квалитета на оба терена, као и стубови за одбојкашку мрежу.


 
Морамо нагласити да је прикупљање средстава веома споро и да ће нам требати времена да оспособимо све школске терене  Бијељини. Ми дефинитивно нећемо стати док тај циљ не испунимо. Када на сваком терену будемо чули лопту, тада ћемо сматрати нашу мисију обављеном. Постоје најаве за прављење потпуно нових терена на мјестима гдје нису ни били и једног професионалног баскет терена са подлогом на јавном мјесту али нећемо причати унапријед, преговори су још у току.
 
Овом приликом молимо све заинтересоване да нам се прикључе у акцији и да заједно ПОЕНТИРАМО, јер спортски терени стварају здраво окружење у школама. Омогућавајући ученицима да се баве спортским активностима током школског времена и изван њега, подстиче се њихово здраво понашање и смањује сједилачки начин живота. То може имати позитиван утицај на њихово физичко и ментално здравље, те побољшати концентрацију и продуктивност у школи’’, прецизирају из Црвеног крста Бијељина.