РСС у Бијељини уручила више од стотину картица новим члановима :: Semberija INFO ::

 

РСС у Бијељини уручила више од стотину картица новим члановима


Извор: РСС

Републичка странка Српске /РСС/ уручила је у Бијељини више од стотину картица новим члановима, а замјеник предсједника РСС Младен Петровић изјавио је да је вечерашњи догађај показатељ да ова странка расте из дана у дан и да оправдава епитет нове енергије на политичкој сцени Бијељине, Семберије и Републике Српске.

Петровић је подсјетио да је РСС основана 2021. године и да је за релативно кратко вријеме постигла одличне резултате – освојила посланичко мјесто у Народној скупштини Републике Српске, основала више градских и општинских одбора широм Српске, као и велики број мјесних одбора на подручју Семберије.



- Квалитетна политика не заснива се само на добрим идејама и циљевима, њена суштина су људи. Ми у нашем чланству имамо сјајне људе и зато мислим да је будућност Републичке странке Српске, као и наше домовине Републике Српске, свијетла. Подјела више од стотину чланских картица, али и свакодневне приступнице које нам пристижу у базу чланства, потврда су да је наш лидер Славенко Ристић покретач искрене и јаке политичке енергије која ће ускоро показати своју праву снагу – истакао је Петровић.



Петровић је, прије званичне додјеле, једну од чланских картица уручио Вањи Кртолини, дипломираној глумици и члану колектива Градског позоришта „Семберија“. Кртолина је нагласила да је приступила РСС јер је схватила колико ова странка полаже пажњу добробити младих.

- Једноставно, нисам жељела да имам дилему да ли треба да одем у иностранство да би ми било боље. Желим да живим у мојој Бијељини, да радим посао који волим, да сам са својим људима. Републичка странка Српске и Славенко Ристић показали су да имају план за добробит цијеле заједнице, а не појединаца, и зато сам вечерас овдје – навела је Кртолина.

Републичка странка Српске основана је у Бијељини у јуну 2021. године. Њен лидер, познати привредник и хуманиста Славенко Ристић посланик је у Народној скупштини Републике Српске, а странка има три одборника у Скупштини града Бијељина. Само у овом граду РСС има више од хиљаду активних чланова, док је тај број неупоредиво већи на нивоу Републике Српске, гдје РСС готово сваког мјесеца шири мрежу општинских и градских одбора.