ГИМНАЗИЈА “ФИЛИП ВИШЊИЋ”: ПРВИ МАТУРАНТИ РАСТЈЕРАЛИ КИШНЕ ОБЛАКЕ НАД БИЈЕЉИНОМ :: Semberija INFO ::

 

ГИМНАЗИЈА “ФИЛИП ВИШЊИЋ”: ПРВИ МАТУРАНТИ РАСТЈЕРАЛИ КИШНЕ ОБЛАКЕ НАД БИЈЕЉИНОМ


Стотину прва генерација матураната бијељинске Гимназије “Филип Вишњић”, младошчу и љепотом, а судећи по ријечима директорице Оливере Стевановић, изванредним школским успјесима, растјерали су кишне облаке и поносно прошетали од центра града, до Хотела “Дрина”, гдје ће прославити завршетак средњошколских дана.



-Поносна сам што испраћамо 101. генерацију матураната Гимназије. Ово је једна дивна генерација која нам је изњедрила седам Вуковаца. Иза њихових петица стоји силан, труд и рад, али сам сигурна да ће сво знање које ће су добили у нашој школи, понијети са собом и врло успјешно завршити факултете. Ово је такође и генерација различитих интересовања које смо његовали током ове четири године. Нажалост, то је и генерација која се у првом разреду није познавала, јер су били подијељени у групама због короне, али то им није сметало да се након тог периода упознају и стекну нова пријатељства и прве љубави. Желим им сву срећу, да и даље раде на себи, да се изграђују, јер знање је једино што нам не могу узети”, рекла је Стевановићева. Матурант Душко Филиповић рекао да су му емоције узбуркане и да још нема осјећај да је завршен средњошколски период.



-Период школовања у Гимназији испунио је моја очекивања, а школовање настављам, надам се у иностранству, јер ме интересују међународни односи, различите културе, али ћу се вратити назад да радим у својој земљи”, рекао је Филиповић. Иако је програм прославе матуре подразумијевао дефиле од центра града до Хотела “Дрина”, због лоших временских услова то није реализовано, али су ипак продефиловали улицом поред Хотела, испраћени погледима и аплаузима родитеља, браце, сестара, бака, дека, родбине, пријатеља и суграђана.


                     
                         
                     
                                                   
(Семберија инфо)