БИЈЕЉИНА: МАТУРАНТИ ДВИЈЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПРОСЛАВЉАЈУ МАТУРСКО ВЕЧЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: МАТУРАНТИ ДВИЈЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПРОСЛАВЉАЈУ МАТУРСКО ВЕЧЕ



Матуранти Пољопривредне и медицинске школе, као и једно одјељење Музичке школе“Стеван Стојановић Мокрањац”, вечерас су поносно продефиловали градом, а испратили су их родитељи, браћа, сестре, баке, деке, родбина и пријатељи, као и велики број суграђана. Директорица Пољопривредне и медицинске школе Биљана Зарић, нагласила је да је ово 70. генерација матураната.



- Нашу школу су ове године завршила 222 матуранта, који су били распоређени у 11 одјељења. Имали смо осам одјељења из области струке пољопривреда и прерада хране, а из области здравства три. Прва школска година им је прошла у ванредним условима, због пандемије вируса корона, али наредне три године имали су времена да се упознају и друже.



- Свим матурантима желим много успјеха у наредном периоду, да раде на усавршавању, личном и професионалном развоју, јер средњошколско образовање им је пружило основ и ослонац за даље изазове, од наставка школовања до трагања за запослењем”, рекла је Зарићева.



Професор стручних и теоретских предмета средње Музичке школе Славиша Микић нагласио је да испраћају још једну сјајну генерацију Музичке школе.



-Ово је сјајна генерација изузетно даровите дјеце, која су стекла озбиљно знање из области музике и са њима је било задовољство радити. Они већ имају озбиљно искуство, чланови су хорова, имали су запажене солистичке наступе, учествовали су на бројним такмичењима у земљи и иностранству, тако да смо заиста поносни на њих”, рекао је Микић. Матуранти су са трга продефиловали до Хотела „Дрина“, гдје ће заједно са професорима прославити матурско вече.


Семберија инфо: О. Стјепановић