ПАКЕТИ И ПАКЕТИЋИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: ПОДИЈЕЉЕНО 300 ПАКЕТА :: Semberija INFO ::

 

ПАКЕТИ И ПАКЕТИЋИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: ПОДИЈЕЉЕНО 300 ПАКЕТА


Поводом наступајућих Новогодишњих и Божићних празника, у просторијама Дневног центра за дјецу у ризику у Галцу данас је подијељено 300 пакета за старије особе и 300 новогодишњих пакетића за дјецу које је прикупила хуманитарна организација „АВЦ“ из Салзбурга у Аустрији, а подијељени су уз помоћ бијељинског Центра за социјални рад и Протестантске еванђеоске цркве из Брчког.

Вукашин Вуковић, пастор Протестантске еванђеоске цркве у Брчком каже да су у питању пакети хране за одрасле и новогодишњи пакетићи за дјецу.

„Наша је жеља била да обрадујемо најмлађе и чланове њихових породица. Помоћ стиже  из Аустрије, уз подршку и помоћ Дејана Стевановића, који је у Бијељину стигао са групом Аустријанаца. Пакетиће су паковала дјеца у Аустрији за дјецу у Босни. У прошлој години смо подијелили пакетиће за стотињак дјеце, а овога пута смо повећали њихов број“, каже Вуковић.

Весна Стојановић, социјални радник Центра за социјални рад каже да је почетком децембра отпочела традиционална новогодишња и божићна хуманитарна акција прикупљања донаторских средстава и пакета хране за кориснике центра.

„ Позвали смо један број корисника центра, да би им данас били уручени ови пакети и пакетићи. Углавном је ријеч о евидентираним корисницима Центра за социјални рад који примају мјесечне социјалне надокнаде, али помоћ могу добити сви они који се налазе у стању социјалне потребе, након што се изврши процјена њиховог имовног стања“, каже Весна Стојановић.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)