БИЈЕЉИНА: Почело друго полугодиште :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Почело друго полугодиште


У основним и средњим школама  на подручју Бијељине и Семберије  јутрос се огласило школско звоно, означавајући почетак  другог полугодишта. 

У Одјељењу за друштвене дјелатности Градске управе Бијељина кажу да је настава у свим школама почела на вријеме, да су учионице топле и да се ученици и њихови наставници и професори припремају за обиљежавање школске славе – Светог Саве.

Почетак другог полугодишта и повећано присуство великог броја ученика у зонама школа и на трасама кретања наметнуло је обавезу и службеницима полиције да појачају  своје ангажовање у циљу заштите учесника у саобраћају.

Из Полицијске управе Бијељина најављују да ће појачано вршити контролу саобраћаја, са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак и техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика. Интензивираће се и рад специјалног возила “Паук” које ће уклањати непрописно паркирана возила у зонама школа, у зонама пјешачких прелаза, а биће санкционисани и прекршају који могу да угрозе безбједност најмлађих учесника у саобраћају. 

Семберија ИНФО - Љ. Љубојевић