ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОМЛАДИНСКОГ ЦЕНТРА У ГРЧИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОМЛАДИНСКОГ ЦЕНТРА У ГРЧИЦИ


У брчанском насељу Грчица данас је започета изградња омладинског центра чији почетак радова су заједно озваничили градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић и предсједник Скупштине Синиша Милић.

Како је казао градоначелник Кадрић, након вишегодишњих настојања да се изгради омладински центра у овом насељу, Влада Дистрикта је у претходном мандату припремила измјене регулационог плана којим се омогућио почетак реализације овог пројекта.

„Данас смо у могућности да озваничимо почетак радова овог неопходног објекта од 900 квадратних метара, са приземљем и поткровљем, и за прву фазу је излицитирано 430.000,00 КМ. Наставићемо, већ и у новом буџету, да издвајамо додатна средства како бисмо у наредне двије године окончали изградњу омладинског центра који ће бити од велике користи за људе који живе на подручју МЗ Грчица и за организовање свих неопходних активности које једна оваква велика мјесна заједница заврјеђује“, истакао је Кадрић.

Предсједник Скупштине Синиша Милић је такође исказао своје задовољство данашњим озваничењем радова, казавши да је циљ да свака мјесна заједница у Брчко дистрикту БиХ има објекте у којима ће грађани моћи остваривати своја права, а нарочито ће бити од значаја за омладину у сврху обављања њихових појединих активности.