БРЧКО - Започета редовна 89. сједница: Усвојена Стратегија развоја спорта у периоду 2023–2028. године :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО - Започета редовна 89. сједница: Усвојена Стратегија развоја спорта у периоду 2023–2028. године


На данашњој започетој 89. редовној сједници Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу одобрена је Одлука о усвајању Стратегије развоја спорта Брчко дистрикта БиХ у периоду 2023–2028. године.
 
Основни циљ овог документа огледа се у пружању стратешке оријентације о улози спорта у Брчко дистрикту БиХ, подстицање дебате о конкретним проблемима, повећање улоге спорта у креирању политике Брчко дистрикта и подстицање јавне свијести о потребама и посебностима овог сектора.
 
На приједлог Одјељења за образовање усвојена је Одлука о одобравању наставка исплате стипендија постојећим стипендистима са подручја Брчко дистрикта БиХ за 2023. годину, како би се наставила исплата стипендија постојећим стипендистима који су остварили право на додјелу стипендија у складу са Одлуком о критеријумима и начину додјеле донација – стипендија редовним студентима првог и другог циклуса студија са подручја Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.
 
Влада је усвојила приједлоге Одјељења за здравство и остале услуге који се тичу одобравања Програма утрошка средстава за додјелу једнократне новчане помоћи за случај смрти члана породице погинулог борца и ратног војног инвалида те Програма утрошка средстава за додјелу једнократне новчане помоћи за случај смрти демобилисаног борца и члана уже породице умрлог демобилисаног борца на подручју Дистрикта у 2023. години.
 
На приједлог истог Одјељења усвојена је Одлука о одобравању Програма утрошка средстава за додјелу једнократне новчане помоћи за случај смрти цивилне жртве рата на подручју Брчко дистрикта БиХ у 2023. години.
 
Годишњи план газдовања шумама у приватном власништву на подручју Брчко дистрикта БиХ за 2023. годину такође је усвојен на приједлог шефа Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду.
 

 ВЛАДА БРЧКО ДИСТРИКТА БИХ - СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ