САМАРЏИЋ, ДНС: „СПАСИ ГОСПОДЕ НАРОД ТВОЈ" :: Semberija INFO ::

 

САМАРЏИЋ, ДНС: „СПАСИ ГОСПОДЕ НАРОД ТВОЈ"


Парастос погинулој породици Исаиловић обиљежен је на мјесту погибије, у Центру града Брчко, у сриједу, 10. маја, у 11 часова.
 
10. маја 1994. године у Брчком, из испаљене гранате Армије БиХ, убијена је цијела породица Исаиловића. У једном дану погинула је Светлана Исаиловић, у осмом мјесецу трудноће, њена кћерка Божана и дјед Божо. Од читаве продице само је остао муж Којо, али ни он није дочекао данашњи дан, као ни правду. Само помен вјерних пријатеља.
 
Од тога дана и наредних 29 година, овај злочин никада није процесуиран, нити је покренута истрага.
 
Представници борачких удружења, извршне и законодавне власти из српског реда становништва, те српских политичких партија положили су вијенце и одали почаст смртно страдалој четворочланој породици Исаиловић.


 
Међу српским политичким партијама, догађају је присуствовала и делегација ДНС-а Одбора дистрикта Брчко. Вијенце су положили потпредсједник ДНС-овог Одбора дистрикта Брчко, Ђорђе Самарџић и предсједник Организације младих, Далибор Петровић.
 
Ђорђе Самарџић, потпредсједник ДНС ОДБ, истиче: "Има ствари на овоме свијету које, када боле, баш боле. Страдање породице Исаиловић је жива рана, која боли и опомиње. Зло мора бити кажњено, да се не понови.
Ако разума, памети и људскости има, да страдање престане и да живимо у миру.
Вјечни мир и покој души, невино пострадалој породици Исаиловић."
 
Самарџић је додао:
 
"Молимо се Господу и за пострадалу дјецу и жртве у Београду и Младеновцу.
Спаси Господе народ Твој."


ДНС - Медија тим