Градоначелник представио Програм обиљежавања 24 године Брчко дистрикта БиХ :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник представио Програм обиљежавања 24 године Брчко дистрикта БиХ


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић на данашњој конференцији за медије представио је Програм обиљежавања 24 године Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.
 
Градоначелник Нишић казао је да се ради о богатом садржају са бројним културним, умјетничким, историјским, традицијским и другим презентацијама Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, са доста спортских догађаја на локалном и државном нивоу и међународних такмичења.  
 
„То ће заправо бити једна рекапитулација свеукупног развоја Брчко дистрикта БиХ  у 24 године, анализа свих успјеха у Дистрикту. Очекује се присуство бројних међународних званичника, званичника са виших нивоа власти у Босни и Херцеговини и Брчко дистрикта БиХ. Ово ће бити прилика да Брчко дистрикт БиХ представимо као локалну заједницу гдје је у пуном значењу имплементирана мултиетничност, разумијевање, уважавање и повјерење међу њеним грађанима. Презентоваћемо резултате у области економије, политичке стабилности и демократије. Међународном дану жена ће бити посвећени посебни садржаји кроз које ћемо настојати да промовишемо улогу жене у друштву, породици и у политици и настојаћемо да уклонимо такозвани стаклени строп над њиховим интересима и правима“, казао је градоначелник.
 
Градоначелник је истакао да се нада да ће грађани Брчко дистрикта БиХ бити задовољни репертоаром садржаја.
 
„Брчко треба представити као једну заједницу која је модел за цијелу Босну и Херцеговину, мјесто угодног живота гдје сви грађани могу остварити своје интересе и права. Ово је један примјер како треба да изгледа Босна и Херцеговина“, навео је градоначелник.
 
Он је истакао неколико догађаја у оквиру обиљежавања 24 године Брчко дистрикта БиХ, и то: 'Пуштање у рад нове дизалице у Луци Брчко, Свечана академија', 'Међународни турнир у рукомету', 'Природа и пријатељство-Сусрет планинара с обје стране Саве', 'Концерт ученика Основне музичке школе', 'Избор спортисте године', 'Међународни турнир у сједећој одбојци', конференција 'Лидери сутрашњице', 'Промоција старих јела и рукотворина, 'Фестивал музике Дјечија машта може свашта' и 'Изложба дјечијих радова'. 
 
За крај је позвао и грађане Брчко дистрикта БиХ на 'Концерт народне музике Халид Бешлић' који ће се одржати на Тргу младих 5. марта 2024. године у 20.00 часова.
 
Званичан програм обиљежавања 24 године Брчко дистрикта БиХ можете преузети на сљедећем линку:
 
http://vlada.bdcentral.net/data/baneri/2024-02-27-Program_obiljezavanja__24._godisnjice_BD_BiH-Sr.pdf