Честитка градоначелника, замјеника градоначелника и главног координатора Владе поводом 24. годишњице Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и Међународног дана жена :: Semberija INFO ::

 

Честитка градоначелника, замјеника градоначелника и главног координатора Владе поводом 24. годишњице Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и Међународног дана жена


Извор: Влада Брчко дистрикта БиХ

Поштоване суграђанке и суграђани,

    Скоро четврт вијека је прошло од када је 8. марта 2000. године проглашен Брчко дистрикт Босне и Херцеговине. Ову 24. годишњицу постојања дочекујемо испуњени задовољством, поносом и оптимизмом, свјесни како Брчко дистрикт БиХ из године у годину представља заједницу вођену истинским, животним, европским вриједностима, заједницу која служи као примјер мултиетничности и мултикултуралности, не само у Босни и Херцеговини, него и у регији.

    Упркос бројним изазовима, овај посебни датум у нашим животима дочекујемо са рекордним буџетом од безмало 400 милиона КМ од чега је једна четвртина опредјељења за развој инфраструктуре. Његовом реализацијом свакодневни живот свих Брчанки и Брчака биће много квалитетнији, што ће нашу локалну заједницу учинити још пожељнијим мјестом, како за инвеститоре, тако и за будуће мјесто живљења.

     У протекле 24 године у рјешавању бројних инфраструктурних и комуналних проблема имали смо значајну помоћ међународне заједнице, институција државе Босне и Херцеговине, али и оба бх. ентитета. Такав тренд очекујемо и у будућности.

       Вјерујемо да ћемо на трагу досадашњег концепта живљења и развоја Брчко дистрикта БиХ, који се заснива на договору, компромису, међусобном уважавању и поштовању, у години пред нама наставити да напредујемо у свим областима.

       Од ове годишњице брчанска Лука биће много опремљенија за пружање услуга претовара привредним субјектима широм региона. Очекујемо такође да ћемо одредити и трасу будућег ауто-пута, чијом изградњом ће Брчко дистрикт БиХ бити још квалитетније позиционирано за инвестиције. Како бисмо то омогућили, интензивно смо радили, а и даље радимо на активностима и мјерама за унапређење институционалног оквира и усвајању важних закона за обезбјеђење даљег привредног напретка и побољшања пословне климе на подручју Дистрикта.     

     Тренд повећаног одласка становништва, првенствено младих људи у западне земље који је захватио цијели регион није заобишао ни Брчко дистрикт БиХ. Очекујемо да ће неке мјере које смо донијели, као и још неке које планирамо да донесемо у скоријој будућности, успорити тај тренд.

     У нади како ћемо наредну,јубиларну 25. годишњицу Дистрикта дочекати пуно задовољнији, свим нашим суграђанкама и суграђанима честитамо Дан Брчко дистрикта Босне и Херцеговине,уз посебне честитке нашим дамама поводом 8. марта – Међународног дана жена.