Одобрен Програм утрошка средстава донација Одјељења за привредни развој, спорт и културу за 2024. годину :: Semberija INFO ::

 

Одобрен Програм утрошка средстава донација Одјељења за привредни развој, спорт и културу за 2024. годину


На другом наставку 40. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрен је Програм утрошка средстава капиталних донација приватним предузећима и предузетницима кроз Програм за спровођење мјера енергетске ефикасности за предузетнике, мала и средња предузећа за 2024. годину из буџетске подршке Европске уније.
 
Висина средстава за ову намјену износи 166.333,13 КМ. За предузетнике је предвиђен износ од 41.583,00 КМ, док је за мала и средња предузећа предвиђено 124.750,13 КМ. Средства неутрошена из једне категорије могу се прерасподјелити на другу категорију.
 
На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге усвојен је Програм здравствене заштите дјеце којим се утврђују активности у вези са континуираним праћењем тјелесне тежине и висине дјеце у предшколским установама (обданишта/вртићи) Брчко дистрикта БиХ.
 
К знању је примљена Информација о поступку израде нацрта закона о државној служби у органима јавне управе Брчко дистрикта БиХ, Информација о поступцима припреме и закључивања уговора о продаји права грађења на земљишту као и Информација о консолидираном прегледу планираних укупних јавних прихода и планиране укупне јавне потрошње Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину.
 
Започета 41. редовна сједница Владе
 
На 41. редовној сједници Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрен је Програм утрошка средстава донација Одјељења за привредни развој, спорт и културу за 2024. годину у укупном износу од 682.000,00 КМ. Сврха овог програма је развијање области аматерског спорта, културе, умјетности  и привреде.
 
На приједлог истог одјељења одобрен је Програм утрошка средстава за рад и материјалне трошкове Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину као и Програм утрошка средстава за рад и материјалне трошкове Туристичке организације Брчко дистрикта БиХ.

Дата је сагласност на Извјештај о стању у подручју трговине људима о имплементацији Акционог плана за спровођење Стратегије супротстављања трговини људима у Брчко дистрикту БиХ за 2023. годину.
 
Чланови Владе су на данашњој сједници именовали члана и замјеника члана Полицијског одбора из реда државних службеника.
 
К знању је примљена Информација о стицању без накнаде непокретности означене као парцела број 685/5 КО Слијепчевићи.