НЕШКОВИЋ У ПОСЈЕТИ ПАРЛАМЕНТУ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ :: Semberija INFO ::

 

НЕШКОВИЋ У ПОСЈЕТИ ПАРЛАМЕНТУ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ


У оквиру посјете Школе за политичке студије Савјета Европе у БиХ, која има за циљ јачање демократских стандарда унутар политичких странака и улоге младих лидера, новоизбарани посланик у Народној скупштини Републике Српске Желимир Нешковић је са неколико парламентараца из Републике Српске и Федерације БиХ посјетио парламент Краљевине Норвешке.
 
Нешковић је током посјете учествовао у разговорима са делегацијама владајуће Лабуристичке партије коју су чинили парламентарци Евен Ериксен и Карл Хаген и Конзервтивне партије који су чинили посланици у норвешком парламенту Александер Стокебе и Махмут Фараханд.
 
„Посланици из Народне скупштине Републике Српске и заступници из Федерације БиХ у оквиру активности у Норвешкој упознати су и са радом водеће организације из области људских права у овој земљи која се зове /Human Rights House/“, рекао је Нешковић.
 
Он је навео да је водио разговоре и са Ингерд Шау, која је актуелни посланик у норвешкој скупштини, а у једном од ранијих сазива је обављала функцију предсједника парламента.