ЛОПАРЕ: ЦВЈЕТКО ЋИРИЋ ДАРИВАЊЕМ БУБРЕГА ОЛАКШАО ЖИВОТ ЗОРИЦИ ДОКИЋ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ЦВЈЕТКО ЋИРИЋ ДАРИВАЊЕМ БУБРЕГА ОЛАКШАО ЖИВОТ ЗОРИЦИ ДОКИЋ


Начелник општине Лопаре Радо Савић, уприличио је пријем за Зорицу Докић из Милина Села код Лопара, којој је након дугогодишње борбе с болешћу, успјешно извршена трансплантација бубрега у Турској и Цвјетка Ћирића из Богутова Села код Угљевика, који је Докићевој даровао бубрег.

“Велика хуманост Мајевичанина Цвјетка Ћирића се показује на дјелу и он је донирајући бубрег Зорици олакшао и продужио живот”, рекао је Савић. Како је Зорица Докић појаснила, у задњих пет година имала је хроничну упалу бубрега, те да је била неопходна или дијализа или трансплантација.

-Тражила сам донора, и у разговору на слави у Тобуту, гдје је био окупљен већи број људи, рекла шта ми је потребно, а Цвјетко се само окренуо и рекао да ће ми он донирати бубрег”, рекла је Докићева. Она је била изненађена оним што је чула, пошто Ћирћа скоро да није ни познавала и није вјеровала да ће се то десити, а 9. децембра 2022. године, у престижној турској клиници Медипол, успјешно извршена трансплантација и све се одиграло за два, три мјесеца. Она је изразила задовољство свим што се издешавало, успјешном трансплантацијом и успостављањем рада бубрега, односом медицинског особља и доктора од Паприковца до Истанбула, а Цвјетка Ћирића, који се успјешно опоравио, сада сматра својим братом.Хуманиста, Цвјетко Ћирић, је рекао да је његово „ здравствено стање након операције изузетно добро“.

-Осјећам се као да се ништа није десило, има мало промјена, али нису страшне”, рекао је Ћирић. Начелник општине Лопаре је Зорици Докић, која је предсједник Хуманитрног удружења “Жене Милиног Села”, пожелио нормалан и функционалан живот и да се настави бавити хуманитарним радом.

.Цвјетко Ћирић је несебично донирао бубрег и то говори о његовој хуманости и племенитости. Он је демобилисани борац ВРС и ратни војни инвалид и заслужује сваку подршку овог друштва. Обавио сам разговор са начелником општине Угљевик Василијем Перићем, тако да ће општина Лопаре, заједно са општином Угљевик, помоћи изградњу породичне куће за Ћирића који живи у тешким условима, као и око његовог трајног запослења“, рекао је Савић. Пријему је присуствовао и предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић, који је истакао да ће, на приједлог начелника, Цвјетку Ћирићу бити додијељена медаља Светог Ђорђа за предстојећу славу и Дан општине Лопаре Ђурђевдан.