МАТУРАНТИ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА У ЛОПАРАМА НА ПОКЛОН ДОБИЛИ СВЕТО ПИСМО :: Semberija INFO ::

 

МАТУРАНТИ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА У ЛОПАРАМА НА ПОКЛОН ДОБИЛИ СВЕТО ПИСМО


Сви матуранти Средњошколског центра ,,Вук Караџић“ у Лопарама, поводом Великог поста, су од Црквене општине Лопаре добили на поклон Свето Писмо Новог Завјета.

Према ријечима Боре Станића, директора установе идеја за наведено дјело је проистекла од надлежног вјероучитеља Жељка Јефтића, а спроведена је у дјело благословом оца Спасојa Радовановића, пароха лопарског.

Прилком обраћања ученицима вјероучитељ Јефтић је рекао да је важно свакодневно читања Светог Писма, као и живљење по њему.

Свештеник Радовановић је навео да Нови Завјет није написан за једну генерацију хришћана прије двије хиљаде година, већ је актуелан у свим генерацијама широм свијета.

Директор школе Боро Станић је изразио захвалност, у име ученика, на лијепом гесту и истакао добру сарадњу између школе и Црквене општине Лопаре.

„Неопходно је нагласити да је ове школске године у нашој школи опремљен кабинет Православне вјеронауке и организована стручна посјета Фрушкогорским манастирима. Овај вид сарадње свједочи о симфонији духовног и свјетовног. Надамо се да ће ова пракса заживјети и опстајати сваке године на благослов свима нама“, рекао је Станић.

Станићу је, уз благослов свештеника, уручена икона Пресвете Богородице Тројеручице.